Wij geven les in gedrag, gehoorzaamheid en agility op een positieve en creatieve wijze. Cursisten leren om gewenst gedrag te belonen en ongewenst gedrag te doorbreken of te voorkomen.

Onze instructeurs zijn aangesloten bij de Raad van Beheer wat betekent, dat zij door bijscholing op de hoogte blijven van de laatste onderzoeken en inzichten op gebied van gedrag van honden.

  

 

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, gras, schemering en lucht

 

Puppy cursus

Tijdens de puppy lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling, opvoeding en het leerproces van de zeer jonge honden. Cursisten leren kijken naar het gedrag van de hond en hoe zij het gedrag kunnen beïnvloeden. Oefeningen die worden aangeleerd zijn o.a. “wandelen zonder trekken”, “omgaan met prikkels” en “hier komen”.

Basis cursus

In de basiscursus worden de oefeningen van de puppy lessen verder uitgebouwd. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het creatief samenwerken met jouw hond.

Vervolg cursus

Tijdens de vervolgcursus blijft er aandacht voor de basisoefeningen en worden deze uitgebouwd. Naast het creatief samenwerken met jouw hond worden oefeningen als “op afstand werken”, “apporteren” en “vak sturen” aangeleerd

Gewoon lekker bezig zijn (GLBZ) cursus

 

De naam zegt het al: lekker met je hond bezig zijn. Alle eerder geleerde oefeningen worden geperfectioneerd. Nieuwe creatieve oefeningen worden toegevoegd (zoekwerk, hersenwerk, pion zenden etc.). Er wordt “los” op het veld gewerkt. Aan deze cursus kun je alleen mee doen als daarvóór lessen in de basis en/of vervolg zijn gevolgd

 Gert en Xera

 

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.  
Agility
 

Agility is een sport waarbij honden een parcours met diverse hindernissen moeten afleggen. De geleiders geven hierbij aan hoe de hond moet lopen. De sport wordt bij MHSV zowel recreatief als op wedstrijdniveau bedreven. Wat uw doel ook is, voor veel combinaties is deze vorm van sport een feest. Voorwaarde is dat de hond geen orthopedische klachten heeft, minimaal 1,5 jaar oud is en redelijk onder appel staat. Verder dient u enthousiast met uw hond bezig te kunnen zijn.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in ons lesaanbod, kom dan tijdens de trainingstijden eens kijken op onze mooie accommodatie aan de Kalverlandseweg 2a te Eck en Wiel.

De cursussen starten op de volgende data:

Cursus 1 (14 lessen)

Start wo 10-1-2024 en zo 14-1-2024

Stopt  wo 10-4-2024 en zo 14-4-2024

Cursus 2 (14 lessen)

Start wo 24-4-2024 en zo 28-4-2024

Stopt wo 24-7-2024 en zo 28-7-2024

Cursus 3 (14 lessen)

Start wo 28-8-2024 en zo 1-9-2024

Stopt wo 27-11-2024 en zo 1-12-2024

Kosten
 

Zie pagina Kosten.

Informatie en inschrijven
 

Voor inschrijven ga naar het item aanmelden of klik hier.

Mocht u toch nog verdere vragen hebben, neem dan contact op met Elly Prinsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.