Agility

Bent u op zoek naar een sportieve activiteit voor u en uw hond? Dan is agility een geweldige keuze! Bij agility werken hond en baas samen om een parcours van hindernissen zo snel en efficiënt mogelijk te doorlopen. Dit is niet alleen leuk voor uw hond, maar ook een goede manier om de fysieke en mentale vaardigheden van uw hond én van uzelf te verbeteren. U bent lekker actief bezig met uw hond en krijgt daardoor een sterkere band. Bovendien is het een geweldige manier om stress te verminderen en te genieten van de buitenlucht.

Als instructeurs zijn wij gepassioneerd om honden en hun baasjes het beste uit hun training te laten halen. Wij kijken ernaar uit om met u en uw hond te werken en om samen te genieten van de uitdagingen van agility.

  Agility sprong

 

Cursussen

Van beginner tot veteraan, iedere combinatie kan bij MHSV aan de slag. Nadat de beginnerscursus is afgerond kan er altijd worden doorgegaan met het volgen van cursussen. De parcoursen worden dan in de loop der tijd steeds ingewikkelder. Het plezier voor baas en hond blijft echter altijd voorop staan.

Wanneer kunnen u en uw hond meedoen met agility?

1)      De hond moet uitgegroeid zijn. Vandaar dat we een minimale leeftijd van 18 maanden voor de hond aanhouden.

2)      Voor de baas geldt een minimale leeftijd van 12 jaar in verband met de verzekering van MHSV. Onder de 18 jaar dient er wel schriftelijk toestemming te worden verleend door de ouders/verzorgers.

3)      Gezondheid en conditie van baas en hond moeten voldoende zijn. We zijn een uur lang intensief bezig. De hond mag niet te dik zijn omdat anders overbelasting op de loer ligt. En ook de baas moet in staat zijn  deze tijd actief bezig te zijn.

4)      Materiaal: de voorkeur gaat uit naar trainen zonder halsband of tuigje voor de hond. Zorg dus voor een lijn die makkelijk aan en af kan. Het is niet verboden om te trainen met een tuig of een halsband, maar er    zitten wel risico’s aan. Verder heeft de baas zelf de beschikking over schoeisel met profiel waardoor uitglijden zoveel mogelijk voorkomen wordt. Goede regenkleding is geen overbodige luxe.

5)      De hond moet voldoende luisteren. Tijdens de oefeningen is de hond niet aangelijnd en moet dus komen als hij/zij geroepen wordt. Ook de commando’s “zit”/“af” en “blijf”/“wacht” worden regelmatig gebruikt.    Bent u ervan overtuigd dat uw hond voldoende luistert om dit te kunnen doen? Overleg dan over een proefles met Ewoud Hoek (06 - 55 85 50 29).

 

Willem Agility

 

Voor de trainingstijden zie hier.

 

Opbouwen en afbreken van het parcours

Tijdens de meeste lessen wordt het parcours opgebouwd of afgebroken. Mocht dit nodig zijn zal de instructeur van de desbetreffende groep hier de benodigde informatie over geven.

Clubkampioenschap

Gedurende het trainingsjaar doen wij tijdens de lessen diverse onderdelen voor het clubkampioenschap. Deze bestaan uit een gambling, een Neuhauser gambling, tijd-fout-uit, eigen tijd, vast parcours en een jumping. Iedereen kan meedoen en van de 6 onderdelen tellen er 4 voor het clubkampioenschap. Als afsluiting van het trainingsjaar organiseren we een gezellige ochtend waar de laatste twee onderdelen van het clubkampioenschap worden gelopen.